Estragonová omáčka k zeleninovým nudlím
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 262 g
- Sodík 660 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 44.3 mg
- Draslík 570.7 mg
- Vláknina 11864.5 mg
- Vitamín A 11864.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Brambory a zeleninu nastrouháme na tenké plátky, které pak nakrájíme na úzké proužky. Ty potom uvaříme v menším množství vody do křupava, poté je slijeme a vývar zachytíme. Zeleninu necháme dobře okapat. Promícháme ji s olejem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.
-
2
Zahřejeme 125 ml zeleninového vývaru, metličkou zašleháme instantní jíšku a necháme vařit 1 minutu. Máslo nakrájíme na kousky a postupně je vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme estragon a omáčkou přelijeme zeleninové nudle.
-
3
Posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.