Estragonová omáčka k zeleninovým nudlím

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Brambory
  • 400 g Cuketa
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 125 g Máslo čerstvé
  • 10 g Estragon
  • 40 g Jíška hotová světlá
  • 400 g Mrkev kořen
  • 40 g Sýr Parmezán
  • 10 ml Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 429 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 262 g
  • Sodík 660 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 44.3 mg
  • Draslík 570.7 mg
  • Vláknina 11864.5 mg
  • Vitamín A 11864.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Brambory a zeleninu nastrouháme na tenké plátky, které pak nakrájíme na úzké proužky. Ty potom uvaříme v menším množství vody do křupava, poté je slijeme a vývar zachytíme. Zeleninu necháme dobře okapat. Promícháme ji s olejem, okořeníme solí, pepřem a muškátovým oříškem.

  • 2

    Zahřejeme 125 ml zeleninového vývaru, metličkou zašleháme instantní jíšku a necháme vařit 1 minutu. Máslo nakrájíme na kousky a postupně je vmícháme do omáčky. Nakonec přidáme estragon a omáčkou přelijeme zeleninové nudle.

  • 3

    Posypeme čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Komentáře k receptu