Zapékaná tykev

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 1000 g Tykev
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 500 ml Bešamel
  • 500 ml Vývar zeleninový
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 277 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 817 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 19.3 mg
  • Draslík 693.8 mg
  • Vláknina 5887.3 mg
  • Vitamín A 5887.3 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.7 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 12.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tykev obrovskou oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na větší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm pokrájenou tykev a cibuli. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme smažit 20 minut, občas promícháme. Přilijeme vývar a vaříme dalších 15 minut.

  • 2

    Uvařenou tykev přendáme do zapékací mísy, vymazané máslem a zalijeme bešamelovou omáčkou. Pečeme 20 minut při 210 °C.

Komentáře k receptu