Zapékaná tykev
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 277 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 20 g
- Sodík 817 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 19.3 mg
- Draslík 693.8 mg
- Vláknina 5887.3 mg
- Vitamín A 5887.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.7 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev obrovskou oloupeme, zbavíme semínek a pokrájíme na větší kousky. Máslo rozehřejeme a osmažíme na něm pokrájenou tykev a cibuli. Osolíme a opepříme, přidáme muškátový oříšek. Necháme smažit 20 minut, občas promícháme. Přilijeme vývar a vaříme dalších 15 minut.
-
2
Uvařenou tykev přendáme do zapékací mísy, vymazané máslem a zalijeme bešamelovou omáčkou. Pečeme 20 minut při 210 °C.