Dušená rajčata jako předkrm

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Chléb pšeničný (bílý)
  • 80 ml Olej olivový
  • 200 ml Ocet vinný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 stroužek Česnek
  • 1 kg Rajčata
  • 2 polévková lžíce Petržel kudrnka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 295 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 34 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 477.7 mg
  • Vláknina 7072.2 mg
  • Vitamín A 7072.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno.

  • 2

    V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Podlijeme octem a povaříme 8 až 10 minut. Část octa se odpaří. Přidáme rajčata, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme a dusíme 30 minut.

  • 3

    Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.

Komentáře k receptu