Dušená rajčata jako předkrm
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 295 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 15 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 477.7 mg
- Vláknina 7072.2 mg
- Vitamín A 7072.2 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.5 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rajčata spaříme, oloupeme, zbavíme jadérek a dužinu nakrájíme nahrubo. Cibuli pokrájíme najemno.
-
2
V hrnci rozpálíme kvalitní olej, přisypeme cibulku a necháme zpěnit. Podlijeme octem a povaříme 8 až 10 minut. Část octa se odpaří. Přidáme rajčata, petrželku, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Hrnec zakryjeme a dusíme 30 minut.
-
3
Podáváme jako teplý předkrm s bílým pečivem.