Polévka s omeletovými nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Petržel - nať
  • 4 kávová lžička Pažitka
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Muškátový květ
  • 0.125 l Mléko polotučné
  • 1 l Vývar z hovězích kostí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 229 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 1089 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 77 mg
  • Draslík 1041.7 mg
  • Vláknina 1947.3 mg
  • Vitamín A 1947.3 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.4 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mléce rozšleháme vejce, osolíme, přidáme petrželku a muškát a vymícháme řídké těsto. Necháme je asi 10-15 minut odpočinout.

  • 2

    Těsto v tenké vrstvě nalijeme na horkou, vymaštěnou pánev a po obou stranách pečeme. Omelety po vychladnutí svineme a rozkrájíme na tenké nudle.

  • 3

    Nudle rozdělíme na talíře nebo na polévkové misky, přelijeme je horkým vývarem a posypeme jemně nakrájenou pažitkou.

Komentáře k receptu