Langustová polévka

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 40 g Cibule
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 40 g Karotka
  • 30 g Petržel - nať
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 150 g Rýže dušená
  • 300 g Langusta
  • 50 ml Martell cognac
  • 150 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 l Vývar drůbeží
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 436 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 49.1 mg
  • Draslík 189.9 mg
  • Vláknina 1522.9 mg
  • Vitamín A 1522.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi rozpustíme 40 g másla, přisypeme cibuli a karotku, které jsme nakrájeli nahrubo. Přidáme posekanou petrželovou nať, bobkový list, tymián, vše krátce na másle orestujeme. Podlijeme vínem a koňakem, promícháme a dusíme ještě 5 minut.

  • 2

    Zeleninu zalijeme vývarem, přisypeme vařenou rýži, maso z langusty a povaříme 20 minut. Z polévky odstraníme bobkový list, vmícháme 20 g másla a polévku dobře rozmixujeme.

  • 3

    Podáváme v polévkové míse.

Komentáře k receptu