Arléská obloha
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
- 50 g Žampiony čerstvé
- 100 g Rýže předvařená (parboiled)
- 50 g Vepřové maso libové
- 100 g Chléb pšeničný (bílý)
- 30 g Petržel kudrnka
- 150 ml Rajčatová šťáva
- 50 ml Smetana 16% (pochoutková)
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Lilek
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Šafrán
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 358 kcal
- Sacharidy 46 g
- Tuky 17 g
- Sodík 390 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 30.1 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 10510.7 mg
- Vitamín A 10510.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 31.3 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 332.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme posekanou cibulku a lehce orestujeme. Bílý chléb bez kůrky natrháme na malé kousky, žampiony pokrájíme na plátky, česnek prolisujeme a petrželku nakrájíme nadrobno. Vše přisypeme k cibulce na pánev a spolu orestujeme.
-
2
Rajčata rozpůlíme, vydlabeme lžičkou vnitřek a naplníme směsí z pánve.
-
3
Lilek očistíme, nakrájíme na silnější plátky a na másle lehce orestujeme.
-
4
Rýži uvaříme podle návodu na obalu a smícháme s orestovaným vepřovým masem, ke kterému jsme během restování přidali trochu šafránu.
-
5
Rajčatovou štávu smícháme se smetanou, osolíme a opepříme.
-
6
Na talíř klademe dvě půlky plněných rajčat, kopeček rýže se šafránem a masem, obložíme plátky restovaného lilku. Vše přelijeme rajčatovou omáčkou.