Bretaňská cotriade
Suroviny
- 450 g Brambory
- 300 g Treska aljašská
- 300 g Makrela obecná
- 300 g Parmice
- 600 ml Vývar rybí
- 150 ml Víno bílé
- 0.5 kávová lžička Šafrán
- 1 ks Cibule
- 1 ks Pórek
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Rajčata
- 1 ks Citrony
- 1 ks Kopr čerstvý
- 1 ks Fenykl sladký - hlíza
- 6 ks Rohlíky bílé
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Sůl
- 2 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 484 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 15 g
- Sodík 454 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 1247.1 mg
- Vláknina 15104.7 mg
- Vitamín A 15104.7 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 44.6 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na minimálně 10 minut necháme v horkém rybím vývaru máčet vlákna šafránu (blizny), která jsme rozmělnili v hmoždíři.
-
2
Cibuli opékáme 4-5 minut v hrnci na rozehřátém másle, přidáme drcený česnek, nakrájený pórek a fenykl, brambory nakrájené na kostky, přikryjeme pokličkou a 10-15 minut dusíme do změknutí. Poté přilijeme víno a prudce 3-4 minuty vaříme, dokud se jeho objem nezmenší o polovinu. Přidáme bobkové listy, tymián, nakrájená rajčata, zamícháme, přilijeme rybí vývar se šafránem, přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme.
-
3
Přidáme maso z ryb, 3-4 minuty podusíme doměkka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.
-
4
Rozdělíme do nahřátých talířů a servírujeme ozdobené citronem a koprem. Jako přílohu dáme křupavé bílé pečivo.