Bretaňská cotriade

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 450 g Brambory
  • 300 g Treska aljašská
  • 300 g Makrela obecná
  • 300 g Parmice
  • 600 ml Vývar rybí
  • 150 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Šafrán
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Pórek
  • 2 ks Bobkový list
  • 4 ks Rajčata
  • 1 ks Citrony
  • 1 ks Kopr čerstvý
  • 1 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 6 ks Rohlíky bílé
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Sůl
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 484 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 454 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 71 mg
  • Draslík 1247.1 mg
  • Vláknina 15104.7 mg
  • Vitamín A 15104.7 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 44.6 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na minimálně 10 minut necháme v horkém rybím vývaru máčet vlákna šafránu (blizny), která jsme rozmělnili v hmoždíři.

  • 2

    Cibuli opékáme 4-5 minut v hrnci na rozehřátém másle, přidáme drcený česnek, nakrájený pórek a fenykl, brambory nakrájené na kostky, přikryjeme pokličkou a 10-15 minut dusíme do změknutí. Poté přilijeme víno a prudce 3-4 minuty vaříme, dokud se jeho objem nezmenší o polovinu. Přidáme bobkové listy, tymián, nakrájená rajčata, zamícháme, přilijeme rybí vývar se šafránem, přiklopíme pokličkou a zvolna 15 minut vaříme.

  • 3

    Přidáme maso z ryb, 3-4 minuty podusíme doměkka, podle chuti osolíme, opepříme a přidáme petrželku.

  • 4

    Rozdělíme do nahřátých talířů a servírujeme ozdobené citronem a koprem. Jako přílohu dáme křupavé bílé pečivo.

Komentáře k receptu