Skopová kýta po anglicku
Suroviny
- 600 g Brambory vařené
- 40 g Máslo čerstvé
- 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 1000 g Skopová kýta
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Petržel - nať
- 1 ks Bobkový list
- 5 ks Pepř černý celý
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 ks Petržel kořen
- 1 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Kapary sterilované
- 1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 1 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 845 kcal
- Sacharidy 81 g
- Tuky 128 g
- Sodík 841 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 73 g
- Cholesterol 12.8 mg
- Draslík 1715.7 mg
- Vláknina 43621.2 mg
- Vitamín A 43621.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 125.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 36.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omytou, vykostěnou kýtu uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou zeleninou, cibulí, bylinkami a kořením doměkka.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji 3/8l vývaru a provaříme. Přidáme 4 lžíce kysané smetany, kapary a ocet.
-
3
Měkké maso nakrájíme na plátky, upravíme na mísu, posypeme nasekanou petrželkou, nakrájenou uvařenou zeleninou a obložíme vařenými bramborami.
-
4
Podáváme s kaparovou omáčkou.