Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 660 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 39 g
- Sodík 480 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 15 g
- Cholesterol 167.5 mg
- Draslík 947.8 mg
- Vláknina 4925.5 mg
- Vitamín A 4925.5 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso s tenkou vrstvou tuku na horní straně potřeme solí, česnekem a pečeme téměř doměkka v troubě.
-
2
Maso vyjmeme z pekáče a potřeme směsí jemně nakrájené a osmažené cibule, nastrouhaného tmavého chleba, tlučeného pepře, kmínu, nasekané petrželky a citronové kůry. Maso za častého polévání dopečeme. Kůrčička na pečeni má mít krásnou hnědou barvu.
-
3
Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.