Vepřová pečeně s chlebovou kůrčičkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Vepřová kýta
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 0.25 ks Chléb celozrnný pšeničný
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 1 špetka Citronová kůra
  • 2 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Kompot brusinkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 660 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 480 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 15 g
  • Cholesterol 167.5 mg
  • Draslík 947.8 mg
  • Vláknina 4925.5 mg
  • Vitamín A 4925.5 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso s tenkou vrstvou tuku na horní straně potřeme solí, česnekem a pečeme téměř doměkka v troubě.

  • 2

    Maso vyjmeme z pekáče a potřeme směsí jemně nakrájené a osmažené cibule, nastrouhaného tmavého chleba, tlučeného pepře, kmínu, nasekané petrželky a citronové kůry. Maso za častého polévání dopečeme. Kůrčička na pečeni má mít krásnou hnědou barvu.

  • 3

    Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme se šťávou a brusinkami. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory.

Komentáře k receptu