Ukrajinské křehké šátečky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Mouka pšeničná hladká
  • 15 g Kypřicí prášek do pečiva
  • 200 ml Mléko acidofilní
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 polévková lžíce Cukr krupice
  • 5 polévková lžíce Jahodová zavařenina
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 307 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 55 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 52.2 mg
  • Draslík 265.6 mg
  • Vláknina 110 mg
  • Vitamín A 110 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 7.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do misky, přidáme kyselé mléko, rozpuštěné máslo, vejce, cukr a půl sáčku prášku do pečiva, špetku soli a zaděláme. Těsto na pomoučeném vále vyválíme na tenký plát, který rádýlkem rozkrájíme na kosočtverce.

  • 2

    Protilehlé konce kosočtverců spojíme a zmáčkneme, vytvořené šátečky rozložíme na plech s pečícím papírem. Plech vložíme do předehřáté trouby a zvolna na mírném ohni pečeme 20-25 minut.

  • 3

    Podáváme horké, posypané cukrem a polité jahodovou zavařeninou, jako přílohu k čaji nebo kávě.

Komentáře k receptu