Ukrajinské zapékané tvarohové placičky se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Tvaroh jemný
  • 150 g Mouka pšeničná hladká
  • 100 g Gouda
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 125 ml Zakysaná smetana
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 416 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 26 g
  • Sodík 160 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 71.7 mg
  • Draslík 54.2 mg
  • Vláknina 200 mg
  • Vitamín A 200 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.5 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Tvaroh utřeme, za stálého míchání přidáváme postupně 1 vejce, cukr, špetku soli a 100 g hladké mouky. Z připravené směsi zformujeme placičky, obalíme v hladké mouce a vyrovnáme do zapékací mísy, vymazané máslem. Doprostřed každé placičky uděláme důlek, do něj dáme trochu přisolené zakysané smetany smíchané se strouhaným sýrem a pokapeme rozpuštěným máslem.

  • 2

    Placičky opečeme do zlatova a podáváme teplé, posypané sekanou pažitkou. Poslouží jako zákusek k vínu nebo čaji.

Komentáře k receptu