Domácí nudle se zelím a škvarky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 80 g Vepřové škvarky
  • 8 g Sůl
  • 4 g Kmín celý
  • 6.4 g Sádlo škvařené
  • 350 g Mouka polohrubá
  • 600 g Zelí kysané
  • 120 ml Voda pitná
  • 1 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 503 kcal
  • Sacharidy 67 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 800 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 65 g
  • Cholesterol 71.9 mg
  • Draslík 130.5 mg
  • Vláknina 15085 mg
  • Vitamín A 15085 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 30.1 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku, osolíme, rozklepneme vejce a začneme promíchávat. Pomalu přiléváme vodu, stále mícháme, až vznikne tužší těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme, promícháme s rozpuštěným máslem a udržujeme v teple.

  • 2

    Kysané zelí nalijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a podusíme 15 minut.

  • 3

    V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme škvarky a krátce orestujeme.

  • 4

    Na talíře upravíme vařené nudle, doplníme dušeným zelím a přelijeme sádlem se škvarky.

Komentáře k receptu