Domácí nudle se zelím a škvarky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 67 g
- Tuky 14 g
- Sodík 800 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 65 g
- Cholesterol 71.9 mg
- Draslík 130.5 mg
- Vláknina 15085 mg
- Vitamín A 15085 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 30.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku, osolíme, rozklepneme vejce a začneme promíchávat. Pomalu přiléváme vodu, stále mícháme, až vznikne tužší těsto. Vyválíme na tenký plát, nařežeme na dlouhé nudle, vložíme do vroucí osolené vody a povaříme asi 5 minut. Scedíme, promícháme s rozpuštěným máslem a udržujeme v teple.
-
2
Kysané zelí nalijeme do rendlíku i s nálevem, okmínujeme a podusíme 15 minut.
-
3
V pánvi roztavíme sádlo, přisypeme škvarky a krátce orestujeme.
-
4
Na talíře upravíme vařené nudle, doplníme dušeným zelím a přelijeme sádlem se škvarky.