Celerová polévka s haluškami
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 263 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 11 g
- Sodík 560 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 107.1 mg
- Draslík 209.6 mg
- Vláknina 2671.8 mg
- Vitamín A 2671.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěný celer nastrouháme nahrubo, nasypeme do hrnce s rozehřátým máslem a chvilku podusíme. Zaprášíme moukou, promícháme, osolíme, opepříme, zalijeme vodou, přivedeme k varu, přisypeme drobnější halušky a vaříme asi 15 minut. Žloutek rozkvedláme v mléce a do polévky vlijeme již mimo oheň.
-
2
Polévku nalijeme do hlubokých talířů a posypeme posekanou celerovou natí.