Zelňačka slovenská

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Zelí hlávkové bílé
  • 50 g Slanina vepřová
  • 60 g Cibule
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 120 g Halušky
  • 8 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 4 g Majoránka
  • 1200 ml Voda pitná
  • 30 ml Olej rostlinný
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 293 kcal
  • Sacharidy 36 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 907 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 8.5 mg
  • Draslík 202.1 mg
  • Vláknina 5383.5 mg
  • Vitamín A 5383.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.5 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.

Komentáře k receptu