Zelňačka slovenská
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 293 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 14 g
- Sodík 907 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 8.5 mg
- Draslík 202.1 mg
- Vláknina 5383.5 mg
- Vitamín A 5383.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.5 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hlávkové zelí zbavíme košťálu a zbytek nakrájíme na tenké plátky, cibuli nadrobno, slaninu na kostičky, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozškvaříme slaninu, přidáme trochu oleje, přisypeme cibuli, osmahneme, zasypeme moukou a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Rozředíme vodou, přidáme zelí, osolíme, opepříme a povaříme patnáct minut. Ochutíme česnekem, majoránkou, přidáme drobnější halušky a dovaříme.