Cibulová polévka s koprem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 159 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 9 g
- Sodík 507 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 104.6 mg
- Draslík 157 mg
- Vláknina 2922.4 mg
- Vitamín A 2922.4 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrnce nalijeme vodu, vložíme do ní celé oloupané cibule, přivedeme k varu, osolíme, opepříme a uvaříme doměkka.
-
2
Mezitím z másla a mouky usmažíme středně hnědou jíšku. Cibuli vyndáme, propasírujeme přes sítko zpátky do vývaru, přidáme jíšku, dobře promícháme, povaříme, přidáme trochu strouhaného muškátového oříšku, posekaný kopr a odstavíme. V mléce rozkvedláme žloutek a přimícháme do polévky. Již nevaříme.
-
3
Porce polévky v talířích posypeme jemně pokrájenou jarní cibulkou.