Slovenská pochoutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 150 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 350 g Cibule
  • 8 g Paprika mletá sladká
  • 400 g Hovězí maso zadní
  • 350 g Vepřová kýta
  • 40 g Tuk
  • 20 g Sůl
  • 350 g Žampiony - sterilované
  • 10 g Feferony sterilované
  • 4500 g Brambory vařené ve slupce
  • 80 g Vejce slepičí
  • 120 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 592 kcal
  • Sacharidy 92 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2119 mg
  • Bílkoviny 32 g
  • Uhlovodany 83 g
  • Cholesterol 84.3 mg
  • Draslík 2076.5 mg
  • Vláknina 33950.4 mg
  • Vitamín A 33950.4 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.4 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.

  • 2

    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.

  • 3

    Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.

  • 4

    Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.

  • 5

    Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.

Komentáře k receptu