Slovenská pochoutka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 592 kcal
- Sacharidy 92 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2119 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 83 g
- Cholesterol 84.3 mg
- Draslík 2076.5 mg
- Vláknina 33950.4 mg
- Vitamín A 33950.4 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.4 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 29.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí a vepřové maso opláchneme a nakrájíme na drobné kousky.
-
2
Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmahneme ji na tuku dorůžova, přidáme mletou papriku a necháme zpěnit. Na tomto základě dusíme nakrájené hovězí maso do poloměkka, potom přidáme nakrájené vepřové maso a společně dusíme doměkka.
-
3
Těsně před koncem dušení přidáme na plátky nakrájené žampiony a feferonky. Podle potřeby osolíme a vše krátce podusíme.
-
4
Opláchnuté brambory uvaříme ve slupce, částečně prochladlé oloupeme a necháme vychladnout. Jemně je nastrouháme nebo umeleme, přidáme prosátou mouku, sůl, vejce a zapracujeme těsto. Rozválíme je a kulatým tvořítkem asi 6cm v průměru vykrojíme placičky, které na horkém tuku opečeme dozlatova.
-
5
Při podávání klademe na talíř vždy dvě opečené placičky a přelijeme je masovou směsí.