Ruská polévka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 10 g Máslo čerstvé
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Petržel - nať
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 100 g Hovězí maso přední
  • 60 g Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 219 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 260 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 52.4 mg
  • Draslík 301.6 mg
  • Vláknina 3556.5 mg
  • Vitamín A 3556.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 8.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostičky a uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Přidáme očištěnou, nakrájenou zeleninu a uvaříme doměkka.

  • 2

    Mouku nasucho opražíme, povaříme ve vývaru z cibule a bobkového listu, vše spojíme a krátce povaříme.

  • 3

    Nakonec do polévky přidáme kousek másla, nasekanou petrželku a na talíři ještě lžíci kyselé smetany.

Komentáře k receptu