Sibiřská jeřabinová zavařenina
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 137 kcal
- Sacharidy 34 g
- Tuky 0 g
- Sodík 2 mg
- Bílkoviny 0 g
- Uhlovodany 34 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 0.6 mg
- Vláknina 0 mg
- Vitamín A 0 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jedlé jeřabiny otrháme ze stopek, důkladně vlažnou vodou opláchneme, 5 minut povaříme v 1,5 l vody, poté necháme 12 hodin odstát a následně přecedíme.
-
2
Mezitím 400 ml jeřabinového odvaru a cukr svaříme na sirup, do vařícího vsypeme jeřabiny a vaříme dalších 10 minut. Sejmeme z ohně, 12 hodin necháme stát, znovu 10 minut vaříme a opět na 12 hodin odstavíme.
-
3
Potřetí a naposledy vaříme jeřabiny v sirupu 30 minut, potom je necháme vychladnout. Do ještě vlahé zavařeniny přimícháme vodku.
-
4
Zavařeninu následně přendáme do zavařovacích sklenic, uzavřeme a uložíme v chladnu.