Sibiřská jablka pod sněhem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 219 kcal
- Sacharidy 48 g
- Tuky 0 g
- Sodík 101 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 180.8 mg
- Vláknina 3375 mg
- Vitamín A 3375 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.5 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jablka omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme. Bílky ušleháme do husté pěny s moučkováým cukrem.
-
2
Nastrouhaná jablka rozložíme do ploché zapékací mísy, posypeme skořicovým cukrem, na ně navršíme sníh z bílků a mísu vložíme do předehřáté trouby. Pečeme 2 - 5 minut, dokud bílkový povrch nezezlátne.
-
3
Podáváme s nakládanými brusinkami.