Staroruská studená štika po kláštersku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 5 g
- Sodík 196 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 100 mg
- Draslík 21.4 mg
- Vláknina 302.8 mg
- Vitamín A 302.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchanou a omytou rybu, zbavíme hlavy, ploutví i ocasu pokrájíme na kousky, mírně osolíme, obalíme v mouce a opečeme se všech stran na oleji. Opečenou rybu vložíme do velké zavařovací sklenice.
-
2
Ocet smíchaný s vodou v poměru 1:1 svaříme s bobkovým listem, novým kořením a třemi oloupanými stroužky česneku. Do vychladlého nálevu přimícháme ještě jeden prolisovaný stroužek česneku, poté ho nalijeme na opečenou štiku, zavařovací sklenici zakryjeme a uložíme do chladu.
-
3
Po 24 hodinách již rybu můžeme podávat na stůl. Takto připravená vydrží v chladu i několik dní.