Telecí játra Stroganov

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Játra telecí
  • 600 g Rýže dušená
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
  • 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
  • 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 493 kcal
  • Sacharidy 43 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 488 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 527.5 mg
  • Draslík 647.5 mg
  • Vláknina 4518.3 mg
  • Vitamín A 4518.3 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na půlkolečka velkou cibuli.

  • 2

    Játra prudce na oleji opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme pepřem a zasypeme hladkou moukou. Vše spolu vysmahneme, zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, krátce podusíme a rozmícháme.

  • 3

    Potom přidáme 2 lžíce sladkokyselé omáčky zamíchané do zakysané smetany, krátce povaříme a osolíme.

  • 4

    Na talíře rozdělíme játra, posypeme je sekaným koprem a přidáme dušenou rýži.

  • 5

    Porce přelijeme šťávou a podáváme.

Komentáře k receptu