Telecí játra Stroganov
Suroviny
- 600 g Játra telecí
- 600 g Rýže dušená
- 100 ml Vývar zeleninový
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 2 polévková lžíce Omáčka sladkokyselá
- 2 polévková lžíce Kopr čerstvý
- 0.7 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 493 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 19 g
- Sodík 488 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 527.5 mg
- Draslík 647.5 mg
- Vláknina 4518.3 mg
- Vitamín A 4518.3 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Odblaněná játra nakrájíme na tenké nudličky a na půlkolečka velkou cibuli.
-
2
Játra prudce na oleji opečeme, přidáme nakrájenou cibuli, okořeníme pepřem a zasypeme hladkou moukou. Vše spolu vysmahneme, zalijeme 100 ml horkého zeleninového vývaru, krátce podusíme a rozmícháme.
-
3
Potom přidáme 2 lžíce sladkokyselé omáčky zamíchané do zakysané smetany, krátce povaříme a osolíme.
-
4
Na talíře rozdělíme játra, posypeme je sekaným koprem a přidáme dušenou rýži.
-
5
Porce přelijeme šťávou a podáváme.