Pirožky s vepřovým masem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 287 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 13 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 12 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 63.4 mg
- Draslík 185.3 mg
- Vláknina 2688 mg
- Vitamín A 2688 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout.
-
2
Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout.
-
3
Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů.
-
4
Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout.
-
5
Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena.
-
6
Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé.
-
7
Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout.
-
8
Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout.
-
9
Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.
-
10
Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme.