Pirožky s vepřovým masem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 80 g Vejce slepičí
  • 350 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 20 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 400 g Vepřová plec
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 15 g Droždí
  • 20 g Vaječný bílek slepičí
  • 150 ml Voda pitná
  • 29.17 ml Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 287 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 12 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 63.4 mg
  • Draslík 185.3 mg
  • Vláknina 2688 mg
  • Vitamín A 2688 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Droždí promícháme s cukrem, zředíme vlažnou vodou, přidáme trochu prosáté mouky a promícháme. Vzniklé těstíčko - kvásek necháme v teple vykynout.

  • 2

    Vykynutý kvásek vlijeme do prosáté mouky (trochu mouky necháme na vyválení těsta), přidáme rozpuštěné máslo, vejce, sůl a zbylou vodu, dobře promícháme a těsto necháme vykynout.

  • 3

    Z vykynutého těsta na vále rozválíme cca 1cm silný plát a rádylkem jej rozdělíme na 10 stejných dílů.

  • 4

    Do středu každého dílu položíme dávku náplně, přeložíme a okraje pevně zmáčkneme k sobě, aby byl pirožek uzavřen. Necháme v teple vykynout.

  • 5

    Nakonec pirožky vkládáme do horkého oleji a po obou stranách je smažíme dočervena.

  • 6

    Pirožky podáváme čerstvě usmažené, teplé.

  • 7

    Příprava náplně: Vepřovou plec opláchneme, osolíme a upečeme. Necháme prochladnout.

  • 8

    Cibuli oloupeme, najemno nakrájíme, osmahneme na tuku dorůžova a necháme prochladnout.

  • 9

    Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a rozkrájíme na malé kousky.

  • 10

    Vepřovou plec jemně semeleme nebo nakrájíme na velmi malé kousky, přidáme smaženou cibulku, nakrájené vejce, bílek, sůl, pepř a vše promícháme.

Komentáře k receptu