Rychlý ruský boršč z ryby
Suroviny
- 500 g Treska aljašská
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 2 ks Cibule
- 4 ks Okurky nakládané
- 3 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 1 hrst Pažitka
- 1 hrst Petržel kudrnka
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 l Hovězí vývar základní
- 4 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 252 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 6 g
- Sodík 4925 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 49.6 mg
- Draslík 999.8 mg
- Vláknina 11928 mg
- Vitamín A 11928 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 25.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Okurky a omytá rajčata nakrájíme na tenké plátky. Tresku nakrájíme na malé kousky.
-
2
V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm nakrájenou cibuli, přilijeme rajčatový protlak a 5 minut za stálého míchání smažíme. Potom přidáme nakrájenou okurku a rajčata, rybu, bobkový list a vše zalijeme vývarem. Podle chuti přidáme citronovou šťávu, opepříme a osolíme, promícháme a vaříme 15 minut.
-
3
Podáváme posypané najemno nasekanými bylinkami se lžící zakysané smetany.