Závitky z roštěné
Suroviny
- 800 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 60 g Máslo čerstvé
- 180 g Okurky nakládané
- 180 g Šunkový salám
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 600 ml Voda pitná
- 800 ml Hovězí vývar základní
- 40 ml Olej rostlinný
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 3 ks Vejce slepičí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1102 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 86 g
- Sodík 1340 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 384.8 mg
- Draslík 859.9 mg
- Vláknina 1963.1 mg
- Vitamín A 1963.1 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.1 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Roštěnou nakrájíme na plátky, po okraji nařízneme, naklepeme, osolíme a opepříme. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtky. Cibuli nakrájíme nadrobno, okurky nakrájíme podélně na osminky, salám nakrájíme na tenké plátky.
-
2
Plátky poklademe salámem, dílkem vejce, okurkou, zavineme a převážeme nití. Cibuli zpěníme na másle s olejem, přidáme závitky a ze všech stran osmažíme. Závitky vyjmeme, k cibuli přimícháme papriku, zamícháme, vrátíme do kastrolu závitky, zalijeme polovinou vývaru a na mírném plameni dusíme, až je maso měkké. Během dušení závitky obracíme a je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
-
3
Udušené závitky vyjmeme, zbavíme nití a držíme na teple. Šťávu vydusíme na tuk, zasypeme moukou, promícháme a osmažíme. Mouku rozředíme zbylým vývarem a alespoň 15 minut dusíme za občasného míchání.
-
4
Do provařené omáčky zašleháme smetanu, prohřejeme a prolisujeme na závitky.