Vepřové žebírko Gvarkov
Suroviny
- 33 g Cibule
- 120 g Vejce slepičí
- 1000 g Vepřová pečeně
- 20 g Sůl
- 300 g Strouhanka
- 233 g Vepřová plec
- 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 100 g Játra vepřová
- 1 g Pepř černý mletý
- 67 g Žampiony čerstvé
- 5 g Česnek
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 ml Mléko polotučné
- 83.34 ml Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1075 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 174 mg
- Draslík 451.7 mg
- Vláknina 2012.2 mg
- Vitamín A 2012.2 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.8 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou pečeni opláchneme, zbavíme obratlových výčnělků a nasekáme z ní žebírka. Každé žebírko na plocho rozřízneme.
-
2
Vzniklý otvor v mase vyplníme připravenou vychladlou směsí a kraje spíchneme pomocí párátka.
-
3
Žebírka na povrchu osolíme a obalíme je v prosáté mouce, rozkvedlaných vejcích a ve strouhance.
-
4
V horkém oleji je zvolna smažíme.
-
5
Příprava náplně: Cibuli oloupeme a na drobno nakrájíme. Zpěníme ji na másle, vložíme opláchnuté a na malé kostičky nakrájené vepřové maso a pod poklicí krátce podusíme.
-
6
Potom přidáme očištěná, opláchnutá, na malé kousky nakrájená vepřová játra, předem povařená, třený česnek se solí, pepř, očištěné a na plátky nakrájené žampiony a strouhanku. Vše spojíme vejci a zapečeme. Prochladlou náplní plníme žebírka.