Polévka z bílého zelí s okurkami v rybím vývaru
Suroviny
- 200 g Zelí hlávkové bílé
- 500 g Brambory
- 100 g Mrkev kořen
- 100 g Petržel kořen
- 50 g Celer bulvový
- 100 g Pórek
- 200 g Okurky nakládané
- 200 g Zakysaná smetana
- 50 g Máslo čerstvé
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1.25 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 257 kcal
- Sacharidy 23 g
- Tuky 15 g
- Sodík 1256 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 27.2 mg
- Draslík 832.8 mg
- Vláknina 10814.8 mg
- Vitamín A 10814.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 50.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Zelí, kořenovou zeleninu a cibule očistíme a nakrájíme na nudličky. Okurky nastrouháme nahrubo, pórek nakrájíme na kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky, petrželovou nať nasekáme nahrubo.
-
2
Na másle osmažíme kořenovou zeleninu s cibulí a pórkem.
-
3
Do vroucího rybího vývaru vložíme zelí, osmaženou zeleninu, okurky, brambory, osolíme, opepříme a vaříme zhruba 15 minut. Před koncem varu do polévky zašleháme smetanu. Do hotové polévky vmícháme petrželovou nať.