Netradiční boršč
Suroviny
- 1 kostka Bujón hovězí
- 150 g Zelí bílé - sterilizované
- 0.25 ks Celer bulvový
- 1 ks Mrkev kořen
- 1 ks Rajčata
- 1 ks Bobkový list
- 2 ks Červená řepa
- 2 ks Celer řapíkatý
- 1 ks Petržel kořen
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Anýz celý
- 2 stroužek Česnek
- 1.5 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
- 2 polévková lžíce Olej stolní
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 166 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 3 g
- Sodík 667 mg
- Bílkoviny 6 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 1.3 mg
- Draslík 1013.5 mg
- Vláknina 18589.7 mg
- Vitamín A 18589.7 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 47.8 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky.
-
2
Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru.
-
3
Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut.
-
4
Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce.
-
5
Poté podáváme.