Netradiční boršč

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1 kostka Bujón hovězí
  • 150 g Zelí bílé - sterilizované
  • 0.25 ks Celer bulvový
  • 1 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Rajčata
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 ks Červená řepa
  • 2 ks Celer řapíkatý
  • 1 ks Petržel kořen
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Anýz celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
  • 2 polévková lžíce Olej stolní
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 166 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 667 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 1.3 mg
  • Draslík 1013.5 mg
  • Vláknina 18589.7 mg
  • Vitamín A 18589.7 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.8 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Dáme vařit do osolené vody nakrájené zelí, kořenovou zeleninu, nakrájené řapíky celeru a nakrájené rajče bez slupky.

  • 2

    Přidáme anýz, kmín, bobkový list a kostku hovězího vývaru.

  • 3

    Oloupeme řepu a nakrájíme ji na malé kousky. Řepu osmahneme 5 minut na oleji, poté přidáme k ostatní zelenině a vše vaříme do změknutí asi 20 minut.

  • 4

    Přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek, osolíme a opepříme. Vše necháme přejít varem a dle chuťi okyselíme octem - asi 3 lžíce.

  • 5

    Poté podáváme.

Komentáře k receptu