Fritované taštičky s jehněčím masem
Suroviny
- 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 200 g Jehněčí plec
- 100 g Zelí kysané
- 100 ml Voda pitná
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 3 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- 1 polévková lžíce Vodka
- 0.83 polévková lžíce Sádlo vepřové škvařené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 372 kcal
- Sacharidy 49 g
- Tuky 11 g
- Sodík 299 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 129.8 mg
- Draslík 194.1 mg
- Vláknina 4827.3 mg
- Vitamín A 4827.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.9 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme mouku se solí, smetanou, vodkou a vlažnou vodou. Vypracujeme vláčné těsto a zabalené ve fólii necháme 20 minut odpočinout.
-
2
Maso opláchneme, osušíme papírovou utěrkou a nakrájíme na kousky. Poté dvakrát umeleme nebo rozmixujeme. Zelí vymačkáme a pokrájíme. Oloupanou cibuli najemno nasekáme a na lžíci rozpáleného sádla ji osmahneme dozlatova. Přidáme maso a zelí, krátce podusíme. Směs přemístíme do mísy, vmícháme žloutek, kysanou smetanu, ochutíme solí a pepřem.
-
3
Polovinu těsta na pomoučeném vále rozválíme na tenký plát. Rozdělíme na něj v cca 5cm rozestupech vždy lžíci náplně. Okolo potřeme vodou. Rozválíme zbylé těsto a zakryjeme jím první plát. V místech, kde není náplň, přitiskneme, rádýlkem vykrojíme čtvercové taštičky a necháme oschnout na ubrousku.
-
4
V hluboké pánvi rozehřejeme cca 1cm vrstvu sádla a taštičky na něm postupně smažíme po každé straně cca 5 minut dozlatova. Rozložíme na papírovou utěrku, osušíme od tuku a ještě horké podáváme.