Základní dort pavlova

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 12

Suroviny

  • 220 g Cukr krupice
  • 250 g Jahody zahradní
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 kávová lžička Ocet kvasný lihový
  • 4 ks Maracuja
  • 4 ks Vaječný bílek slepičí
  • 2 polévková lžíce Solamyl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 8 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 22.9 mg
  • Draslík 54 mg
  • Vláknina 14700 mg
  • Vitamín A 14700 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet.

  • 2

    Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C.

  • 3

    Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.

  • 4

    Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem.

  • 5

    Dort krájíme na dílky a podáváme.

Komentáře k receptu