Základní dort pavlova
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 8 g
- Sodík 23 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 22.9 mg
- Draslík 54 mg
- Vláknina 14700 mg
- Vitamín A 14700 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Bílky důkladně šleháme do tuhého sněhu, přidáme cukr, škrob a ocet.
-
2
Na plech s pečícím papírem označíme kruh o průměru 18 cm, naneseme na něj sníh a pečeme 80 minut na 120°C.
-
3
Vypneme troubu a dort v ní necháme vychladnout.
-
4
Smetanu ušleháme, navrstvíme na dort, ozdobíme dužinou z maracuji, jahodami a poprášíme moučkovým cukrem.
-
5
Dort krájíme na dílky a podáváme.