Rybí koláčky s okurkovou omáčkou
Suroviny
- 500 g Filé z aljašské tresky
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Citronová šťáva
- 1 ks Cibule
- 1 ks Okurky nakládané
- 1 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.25 l Vývar rybí
- 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 4 polévková lžíce Strouhanka
- 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 330 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 20 g
- Sodík 1371 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 137 mg
- Draslík 151.1 mg
- Vláknina 3694.9 mg
- Vitamín A 3694.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.3 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rybu omyjeme, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozmixujeme, dáme do mísy a odložíme do lednice.
-
2
Oloupanou cibuli nasekáme najemno a na lžíci rozpáleného másla restujeme cca 5min dozlatova. Necháme vychladnout. Mezitím opláchneme petrželku, osušíme a lístky nadrobno nasekáme. Polovinu smícháme s cibulí, přidáme vejce, smetanu a strouhanku a směs vmícháme do rybí hmoty. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátem a vytvarujeme cca 16 malých koláčků. Ty obalíme ve 2 lžících mouky.
-
3
V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a koláčky na něm smažíme z každé stany cca 7min dohněda. Po vyjmutí uchováme v míse, v troubě předehřáté na 75C.
-
4
Do zbylého tuku vmícháme lžíci mouky a osmahneme ji dozlatova. Přilijeme vývar a asi 70ml láku z okurek, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 10min na mírném ohni. Do omáčky přidáme nadrobno nakrájenou okurku, zbytek petrželky, ochutíme solí a pepřem.
-
5
Koláčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít slané brambory.