Rybí koláčky s okurkovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Filé z aljašské tresky
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Okurky nakládané
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 0.25 l Vývar rybí
  • 4 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Strouhanka
  • 2 polévková lžíce Zakysaná smetana
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 330 kcal
  • Sacharidy 11 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1371 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 137 mg
  • Draslík 151.1 mg
  • Vláknina 3694.9 mg
  • Vitamín A 3694.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.3 mg
  • Vitamín E 0.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rybu omyjeme, nakrájíme na kostky a pokapeme citronovou šťávou. Rozmixujeme, dáme do mísy a odložíme do lednice.

  • 2

    Oloupanou cibuli nasekáme najemno a na lžíci rozpáleného másla restujeme cca 5min dozlatova. Necháme vychladnout. Mezitím opláchneme petrželku, osušíme a lístky nadrobno nasekáme. Polovinu smícháme s cibulí, přidáme vejce, smetanu a strouhanku a směs vmícháme do rybí hmoty. Dochutíme solí, pepřem, paprikou, muškátem a vytvarujeme cca 16 malých koláčků. Ty obalíme ve 2 lžících mouky.

  • 3

    V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo a koláčky na něm smažíme z každé stany cca 7min dohněda. Po vyjmutí uchováme v míse, v troubě předehřáté na 75C.

  • 4

    Do zbylého tuku vmícháme lžíci mouky a osmahneme ji dozlatova. Přilijeme vývar a asi 70ml láku z okurek, za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme cca 10min na mírném ohni. Do omáčky přidáme nadrobno nakrájenou okurku, zbytek petrželky, ochutíme solí a pepřem.

  • 5

    Koláčky rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme. Jako přílohu můžeme použít slané brambory.

Komentáře k receptu