Jeseter s rýží
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 711 kcal
- Sacharidy 54 g
- Tuky 40 g
- Sodík 597 mg
- Bílkoviny 36 g
- Uhlovodany 53 g
- Cholesterol 157.5 mg
- Draslík 1000.3 mg
- Vláknina 11699.5 mg
- Vitamín A 11699.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 44 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
K přípravě jesetera si připravíme nejdříve omytou zeleninu, kterou budeme odkládat do mísy.
-
2
Lilek oloupeme, nakrájíme na kostičky, posolíme a necháme "vypotit" 30 minut. Potom ho opláchneme a dáme do mísy. Spařená oloupaná rajčata nakrájíme na kostky, papriky zbavené jádřinců a cibuli nakrájíme na nudličky.
-
3
Očištěné a omyté maso z jesetera nakrájíme na silnější plátky, osolíme, opepříme a v pánvi na rozpáleném másle osmažíme z každé strany dorůžova.
-
4
Maso dáme na talíř a ve výpeku osmažíme dobře propranou rýži, posypeme ji paprikou, zamícháme a přidáme k ní lilek, papriky, cibuli a rajčata.
-
5
Vše osolíme, opepříme, promícháme, přidáme osmažené kusy ryby, přilijeme podle potřeby 1-3 dl vody, zakryjeme pokličkou a při mírné teplotě dusíme doměkka.