Medová pěna

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 4 ks Vejce slepičí
  • 0.25 l Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 546 kcal
  • Sacharidy 104 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 167 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 104 g
  • Cholesterol 490.7 mg
  • Draslík 220.4 mg
  • Vláknina 500 mg
  • Vitamín A 500 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.

  • 2

    Žloutky třeme v kastrůlku a zvolna přidáváme med, až do spotřebování celé dávky. Kastrůlek dáme na mírný plamen a hmotu mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.

  • 3

    Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme jej do vychladlých žloutků s medem, nalijeme do sklenek a dáme vychladit.

Komentáře k receptu