Medová pěna
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 546 kcal
- Sacharidy 104 g
- Tuky 12 g
- Sodík 167 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 104 g
- Cholesterol 490.7 mg
- Draslík 220.4 mg
- Vláknina 500 mg
- Vitamín A 500 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků.
-
2
Žloutky třeme v kastrůlku a zvolna přidáváme med, až do spotřebování celé dávky. Kastrůlek dáme na mírný plamen a hmotu mícháme do zhoustnutí. Odstavíme z ohně a necháme vychladnout.
-
3
Z bílků ušleháme pevný sníh, přimícháme jej do vychladlých žloutků s medem, nalijeme do sklenek a dáme vychladit.