Plov ze skopového masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 85 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rýže loupaná
  • 300 g Mrkev kořen
  • 500 g Skopová plec
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Rajčata
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 8 dl Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • 3 polévková lžíce Sádlo škvařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 840 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 211 g
  • Sodík 215 mg
  • Bílkoviny 22 g
  • Uhlovodany 88 g
  • Cholesterol 8.7 mg
  • Draslík 212.2 mg
  • Vláknina 12568.8 mg
  • Vitamín A 12568.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté maso nakrájíme na kostičky a orestujeme na sádle. Přidáme na nudličky nakrájenou mrkev, na kolečka nakrájenou cibuli a vše společně osmahneme. Dále přidáme rajčatový protlak, přilijeme vodu, osolíme, opepříme a povaříme. Nakonec vložíme propláchnutou rýži a na mírném ohni necháme zhoustnout.

  • 2

    Potom kastrol přikryjeme pokličkou a dodusíme v mírně vyhřáté troubě.

  • 3

    Podáváme sypané nakrájenou jarní cibulkou a obložené dílky rajčat.

Komentáře k receptu