Pirohy s hovězí náplní
Suroviny
- 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 70 g Sádlo škvařené
- 300 ml Voda pitná
- 200 ml Zakysaná smetana
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 0.25 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 2 l Voda pitná
- 0.5 kg Hovězí maso vařené
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 629 kcal
- Sacharidy 64 g
- Tuky 28 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 112 mg
- Draslík 75 mg
- Vláknina 5896.2 mg
- Vitamín A 5896.2 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.
-
2
Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.
-
3
Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.
-
4
Podáváme se lžící kysané smetany.