Pirohy s hovězí náplní

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 70 g Sádlo škvařené
  • 300 ml Voda pitná
  • 200 ml Zakysaná smetana
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Cibule
  • 3 špetka Pepř černý mletý
  • 2 l Voda pitná
  • 0.5 kg Hovězí maso vařené
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 629 kcal
  • Sacharidy 64 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 112 mg
  • Draslík 75 mg
  • Vláknina 5896.2 mg
  • Vitamín A 5896.2 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené přední hovězí maso umeleme spolu s cibulí nakrájenou na čtvrtky. Maso dáme na rozpálený tuk, osolíme, opepříme a na mírném plameni zahříváme, až se utvoří „haše“.

  • 2

    Hladkou mouku prosejeme na vál a postupně přiléváme teplou vodu, až se utvoří měkké, pružné těsto. Z něj vyválíme placku a vykrajujeme kolečka.

  • 3

    Do každého kolečka dáme masovou náplň. Kolečko přeložíme, okraje pevně stiskneme. Pirohy vhazujeme do vroucí vody a vaříme. Když pirohy vyplavou, necháme je ještě zhruba minut vařit. Poté je cedníkem vyndáme a necháme okapat. Poté vložíme do mísy a polijeme rozpuštěným sádlem.

  • 4

    Podáváme se lžící kysané smetany.

Komentáře k receptu