Karbanátky z telecího masa
Suroviny
- 600 g Telecí maso přední
- 100 g Strouhanka
- 10 g Husí sádlo
- 50 g Maces - nekvašený chléb
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Vejce slepičí
- 5 ks Žemle tuková
- 2 stroužek Česnek
- 1 l Voda pitná
- 1 dl Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 43 g
- Tuky 28 g
- Sodík 365 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 200.6 mg
- Draslík 376.2 mg
- Vláknina 1480.8 mg
- Vitamín A 1480.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Housky nakrájíme, zalijeme vodou a necháme chvilku namočené, potom vymačkáme. Maso umyjeme a nakrájíme na kousky, které spolu s vymačkanou houskou, nakrájenou cibuli a česnekem ve strojku na maso pomeleme do misky. Do misky přidáme macesovou mouku, vlijeme olej, rozklepneme vejce, směs promícháme, podle chuti osolíme, opepříme a ještě zamícháme.
-
2
Z připravené směsi rukama tvarujeme kolečka, která trochu zmáčkneme, aby vznikly karbanátky. Každý obalíme ve strouhance a pečeme je z obou stran v pánvi na rozpáleném husím sádle dozlatova.
-
3
Upečené karbanátky pokládáme na talíře a spolu s vhodnou přílohou servírujeme.