Dršťky se zeleninou
Suroviny
- 200 g Zelenina kořenová
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 ks Cibule
- 1 hrst Majoránka
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 0.5 l Vývar z hovězích kostí
- 1 kg Dršťky syrové
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
- 0.7 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 334 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 17 g
- Sodík 881 mg
- Bílkoviny 37 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 315.5 mg
- Draslík 827.5 mg
- Vláknina 9081.5 mg
- Vitamín A 9081.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a očištěné dršťky vaříme v osolené vodě asi 15 minut. Vodu slijeme, přidáme vývar a vaříme doměkka. Po okapání nakrájíme měkké dršťky na jemné nudle.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zalijeme ji vývarem z drštěk a vymícháme dohladka. Přidáme koření a vaříme 15 minut.
-
3
Zvlášť na másle podusíme očištěnou, na nudličky nakrájenou kořenovou zeleninu, později přidáme nasekanou petrželku.
-
4
Do povařené omáčky zamícháme dršťky a podušenou zeleninu. Pokrm nemá být příliš hustý.