Treska dušená s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 218 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 7 g
- Sodík 206 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 83.9 mg
- Draslík 117.3 mg
- Vláknina 1676 mg
- Vitamín A 1676 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách.
-
2
Opečené filé vložíme do ohnivzdorného kastrolu a přilijeme vodu. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut.
-
3
Před koncem dušení přidáme smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu a ještě několik minut podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen.
-
4
Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.