Treska dušená s křenem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Křen
  • 700 g Filé z aljašské tresky
  • 10 g Olej stolní
  • 125 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 200 ml Voda pitná
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 218 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 206 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 83.9 mg
  • Draslík 117.3 mg
  • Vláknina 1676 mg
  • Vitamín A 1676 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 32.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omyté filé naporcujeme, osolíme a obalíme v mouce. Porce opečeme na silně rozehřátém oleji po obou stranách.

  • 2

    Opečené filé vložíme do ohnivzdorného kastrolu a přilijeme vodu. Dusíme na mírném ohni asi 20 minut.

  • 3

    Před koncem dušení přidáme smetanu, sůl, cukr, citronovou šťávu a ještě několik minut podusíme. Nakonec vmícháme jemně nastrouhaný křen.

  • 4

    Podáváme s vařenými bramborami a zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu