Kuře se zeleninou po maďarsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1018 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 72 g
- Sodík 493 mg
- Bílkoviny 80 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 330.8 mg
- Draslík 838.3 mg
- Vláknina 2065 mg
- Vitamín A 2065 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.2 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěnou, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a omyté, osolené porce kuřete. Necháme vysmahnout, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.
-
2
Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku.