Kuře se zeleninou po maďarsku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 20 g Cibule
  • 60 g Zelenina kořenová
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 5 g Petržel - nať
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1018 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 72 g
  • Sodík 493 mg
  • Bílkoviny 80 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 330.8 mg
  • Draslík 838.3 mg
  • Vláknina 2065 mg
  • Vitamín A 2065 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na másle zpěníme cibuli a přidáme očištěnou, nahrubo nakrájenou kořenovou zeleninu a omyté, osolené porce kuřete. Necháme vysmahnout, podlijeme vývarem (nebo vodou) a dusíme doměkka.

  • 2

    Měkké maso vyjmeme, šťávu vysmahneme, zaprášíme moukou, rozředíme a povaříme. Nakonec přidáme jemně nasekanou petrželku.

Komentáře k receptu