Roláda z vepřové pečeně s paprikou
Suroviny
- 120 g Slanina vepřová
- 60 g Veka
- 850 g Vepřová pečeně
- 300 g Vepřové maso mleté
- 80 ml Smetana 33% (šlehačka)
- 400 ml Voda pitná
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 ks Paprika zelená
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1098 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 91 g
- Sodík 550 mg
- Bílkoviny 55 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 372.1 mg
- Draslík 988.9 mg
- Vláknina 1461 mg
- Vitamín A 1461 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 32 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Veku nakrájíme na kostičky a zvlhčíme šlehačkou. Slaninu nakrájíme nadrobno, petrželovou nať jemně nasekáme, papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Vepřovou pečeni vykostíme, rozkrojíme tak, aby nám vznikl plát, který naklepeme, posypeme mletou paprikou a osolíme.
-
2
V míse smícháme mleté maso s namočenou vekou, rozšlehanými vejci, petrželovou natí, slaninou a pokrájenými paprikami. Vypracujeme kompaktní hmotu, kterou potřeme plát pečeně. Plát dobře zavineme, převážeme potravinářským provázkem, vložíme do pekáče a podlijeme vývarem. Pečeme v předehřáté troubě, až je maso měkké. Během pečení maso obracíme a přeléváme výpekem, je-li třeba, přilijeme vroucí vodu.
-
3
Měkké maso vyjmeme, zbavíme provázku a krájíme na plátky. Servírujeme přelité přecezenou šťávou.