Kuře se slaninou v rajčatové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 120 g Máslo čerstvé
  • 250 g Slanina vepřová
  • 60 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Protlak rajčatový
  • 150 ml Víno bílé
  • 500 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.25 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1.2 kg Kuře
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1016 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 79 g
  • Sodík 669 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 242.8 mg
  • Draslík 637.9 mg
  • Vláknina 1386.5 mg
  • Vitamín A 1386.5 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na klínky. Kuře očistíme, naporcujeme na menší porce a protáhneme slaninou.

  • 2

    Cibuli zpěníme na másle, přimícháme rajčatový protlak, porce kuřete osolíme, opepříme a po všech stranách osmažíme. Poté kuře podlijeme vínem a pod poklicí na mírném plameni dusíme doměkka.

  • 3

    Udušené kuře vyjmeme a držíme na teple. Šťávu zredukujeme, zaprášíme moukou a zarestujeme. Do osmažené mouky zašleháme vodu a alespoň 15 minut za stálého míchání pomalu provaříme.

  • 4

    Porce kuřete podáváme přelité omáčkou, kterou jsme přecedili.

Komentáře k receptu