Zelné řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 545 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1578 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 31 g
- Cholesterol 110.5 mg
- Draslík 714.5 mg
- Vláknina 16505 mg
- Vitamín A 16505 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 79.3 mg
- Vitamín E 3.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle osmahneme cibuli, přidáme nakrouhané zelí, největší listy uchováme na zabalení. Zelí pozvolna dusíme asi 10 minut, osolíme, opepříme, přidáme nadrobno nakrájenou klobásu. Zelné listy necháme přejít varem v osolené vodě, rozložíme na pracovní desce a vyrovnáme. K dušenému zelí s klobásou vmícháme papriku, prolisovaný česnek, vejce a strouhanku, vytvoříme kompaktní hmotu. Na rozložené listy dáme porci směsi, listy zavineme a omotáme nití. Osmažíme na rozpáleném oleji.