Zelí v rajské omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 30 g Mouka polohrubá
  • 50 ml Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 kg Zelí hlávkové bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 167 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 551 mg
  • Bílkoviny 3 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 9.7 mg
  • Draslík 327.2 mg
  • Vláknina 9800 mg
  • Vitamín A 9800 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 62.2 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí nakrouháme na nudličky a vložíme na osmaženou cibuli. Podlijeme, přidáme protlak a zakryté dusíme 30 minut do měkka. Ze sádla a mouky usmažíme světlou jíšku, kterou zelí zahustíme. Dochutíme solí a pepřem.

Komentáře k receptu