Tykev s koprem na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 125 kcal
- Sacharidy 12 g
- Tuky 8 g
- Sodík 497 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 16 mg
- Draslík 605.8 mg
- Vláknina 5352.5 mg
- Vitamín A 5352.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 43.4 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 32 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Tykev oloupeme, rozpůlíme, vnitřek se semínky vydlabeme a dužinu nakrájíme na nudličky. Dáme do mísy, posolíme a necháme 30 minut pustit šťávu. Zatím na rozpáleném másle osmahneme cibuli nadrobno, přidáme třetinu nasekaného kopru a lehce orestujeme. Podlijeme vodou, octem, přidáme tykev bez šťávy, kterou pustila, a zakryté necháme dusit doměkka. Osolíme, zalijeme smetanou smíchanou s moukou a necháme povařit do zhoustnutí. Nakonec přidáme zbytek nasekaného kopru.