Transylvánský guláš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 401 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 32 g
- Sodík 670 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 79.2 mg
- Draslík 471.3 mg
- Vláknina 8750 mg
- Vitamín A 8750 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.1 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2162.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na rozpáleném sádle osmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a kmínem a necháme zpěnit. Na tento základ vložíme vepřové maso nakrájené na kostky a orsstujeme ze všech stran. Přidáme nasekaný kopr, osolíme, podlijeme a zakryté pozvolna dusíme, podle potřeby podléváme a promícháváme. Když je maso poloměkké přidáme zakysané zelí a dodusíme. Zalijeme smetanou, dochutíme a krátce povaříme do zhoustnutí.