Telecí medailonky na leču
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 174 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 11 g
- Sodík 485 mg
- Bílkoviny 14 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 52.4 mg
- Draslík 365.6 mg
- Vláknina 2295 mg
- Vitamín A 2295 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z telecí kýty naporcujeme plátky, naklepme, nasolíme a v kastrolu opečeme na rozpáleném oleji z obou stran. Mezitím na sádle osmahneme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Přidáme protlak a krátce povaříme. Nalijeme na medailonky, přidáme lečo a zakryté společně dusíme, až je maso měkké. Podle potřeby mírně podléváme vodou. Ke konci dušení necháme šťávu zredukovat, aby nebyla příliš řídká.