Esterházyho roštěnky
Suroviny
- 50 g Celer bulvový
- 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
- 30 g Máslo čerstvé
- 100 g Mrkev kořen
- 8 g Sůl
- 6 g Pepř černý mletý
- 20 g Paprika mletá sladká
- 100 g Petržel kořen
- 50 g Petržel kudrnka
- 20 g Mouka pšeničná hladká
- 1 ks Cibule
- 2 dl Zakysaná smetana
- 1 dl Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 729 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 119 g
- Sodík 915 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 106.3 mg
- Draslík 874.7 mg
- Vláknina 9765 mg
- Vitamín A 9765 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.1 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.
-
2
Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut.
-
3
Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme.
-
4
Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele.