Esterházyho roštěnky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Celer bulvový
  • 500 g Hovězí roštěnka níz. peč.
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 100 g Mrkev kořen
  • 8 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 100 g Petržel kořen
  • 50 g Petržel kudrnka
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Zakysaná smetana
  • 1 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 729 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 119 g
  • Sodík 915 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 106.3 mg
  • Draslík 874.7 mg
  • Vláknina 9765 mg
  • Vitamín A 9765 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 56.1 mg
  • Vitamín E 4.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Plátky z roštěnky naklepeme, na okrajích nařízneme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na rozpáleném oleji. Vyjmeme z pánve a uchováme v teple.

  • 2

    Do výpeku dáme cibuli nakrájenou nadrobno a nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu. Opečeme, posypeme paprikou, podlijeme trochou vody a necháme dusit 10 minut.

  • 3

    Zahustíme světlou jíškou připravenou z másla a hladké mouky a krátce povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a dosolíme.

  • 4

    Plátky masa podáváme přelité hotovou omáčkou a ozdobené snítkou petržele.

Komentáře k receptu