Jehněčí kýta jako paprikáš
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 352 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 27 g
- Sodík 655 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 68.3 mg
- Draslík 525.2 mg
- Vláknina 5983.3 mg
- Vitamín A 5983.3 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.4 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 35.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vložíme maso na kostky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, necháme pozvolna dusit. Do téměř měkkého masa přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčata a dusíme, dokud vše není měkké. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí a dochutíme.