Jehněčí kýta jako paprikáš

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 9 g Sůl
  • 4 g Pepř černý mletý
  • 500 g Jehněčí kýta
  • 20 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 20 g Mouka pšeničná hladká
  • 60 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 352 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 655 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 68.3 mg
  • Draslík 525.2 mg
  • Vláknina 5983.3 mg
  • Vitamín A 5983.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.4 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 35.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na sádle zpěníme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, osolíme, opepříme, vložíme maso na kostky a opečeme ze všech stran. Podlijeme vodou, necháme pozvolna dusit. Do téměř měkkého masa přidáme na kousky nakrájenou papriku, rajčata a dusíme, dokud vše není měkké. Zalijeme smetanou smíchanou s moukou, povaříme do zhoustnutí a dochutíme.

Komentáře k receptu