Segedínská vejce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Rajčata
  • 100 g Slanina vepřová
  • 6 g Sůl
  • 50 g Pažitka
  • 300 g Paprika zelená
  • 2 ks Cibule
  • 4 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 254 kcal
  • Sacharidy 13 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 880 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 13 g
  • Cholesterol 262.3 mg
  • Draslík 608.1 mg
  • Vláknina 7275 mg
  • Vitamín A 7275 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 84 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu.

  • 2

    V míse ušleháme vejce s paprikou nakrájenou nadrobno a solí. Směs vlijeme na vypečenou slaninu a za stálého míchání usmažíme do zhoustnutí.

  • 3

    Na okraje talířů naskládáme plátky rajčat střídavě s kolečky cibule a dostředu navršíme hotová vejce. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.

Komentáře k receptu