Segedínská vejce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 254 kcal
- Sacharidy 13 g
- Tuky 17 g
- Sodík 880 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 262.3 mg
- Draslík 608.1 mg
- Vláknina 7275 mg
- Vitamín A 7275 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 84 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na pánvi vyškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu.
-
2
V míse ušleháme vejce s paprikou nakrájenou nadrobno a solí. Směs vlijeme na vypečenou slaninu a za stálého míchání usmažíme do zhoustnutí.
-
3
Na okraje talířů naskládáme plátky rajčat střídavě s kolečky cibule a dostředu navršíme hotová vejce. Nakonec ozdobíme nasekanou pažitkou.