Kotlíková rybí polévka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 212 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 12 g
- Sodík 546 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 66 mg
- Draslík 557.8 mg
- Vláknina 4470 mg
- Vitamín A 4470 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vykuchaného kapra očistíme, zbavíme hlavy, ploutví, šupin a nakrájíme na malé kousky a nasolíme. V hrnci na sádle zpěníme papriku, podlijeme trochou vody, zamícháme a klademe střídavě vrstvu ryb a cibule tak, aby ryba byla poslední vrstvou. Zalijeme vodou až nad poslední vrstvu, zakryjeme a dusíme pozvolna 2 hodiny, až jsou maso i cibule měkké. Před koncem dušení vhodíme pálivé papričky, které před servírováním vyjmeme. Oloupané brambory nakrájíme na kostičky a uvaříme zvlášť v osolené vodě, scezené přidáme do již odstavené polévky. Polévka by se měla servírovat horká.