Hutná zeleninová polévka
Suroviny
- 350 g Vepřová krkovička
- 100 g Petržel kořen
- 100 g Celer bulvový
- 100 g Mrkev kořen
- 10 g Sůl
- 50 g Kedlubna
- 50 g Zelí hlávkové bílé
- 100 g Paprika zelená
- 100 g Rajčata
- 50 g Hrášek
- 50 g Petržel kudrnka
- 50 g Houby čerstvé
- 80 g Těstoviny fleky
- 2 g Nové koření celé
- 1 ks Cibule
- 1 ks Bobkový list
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 77 g
- Sodík 1027 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 13 g
- Cholesterol 78.8 mg
- Draslík 562.5 mg
- Vláknina 10566.8 mg
- Vitamín A 10566.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 89 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na malé kousky a dáme vařit do studené vody s kořením a solí. Když je maso změklé, přihodíme nastrouhanou nebo nakrájenou zeleninu, cibuli nadrobno, prolisovaný česnek a pokrájené houby, vaříme, až je zelenina měkká.
-
2
Mezitím zvlášť uvaříme nudle podle návodu na obalu, propláchneme a scedíme. Okapané nudle přidáme do již odstavené polévky, vmícháme nasekanou petrželku.